Béremelés, béremelés, béremelés

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

A következő évtiezedek programja? Nem!
Magyarországon éveken belül kell drasztikus béremelés, nem évtizedek távlatában!


http://24.hu/…/29/alairasgyujtesbe-kezd-a-jobbik-a-berunio…/
"...ez nem csupán a Jobbik ügye, hanem nyolc kelet-közép-európai ország mondta ki egyszerre azt, hogy elég volt, tizenegy évvel az uniós csatlakozás után most már valamit lépni kell."


8 ország?
Akkor, nézzük, ki is az a nyolc:


1. Gyöngyösi Márton, a jobbikos kezdeményező, a nyolc közül a legnagyobb társadalmi legitimitású: a 10 milliós (?) Magyarország 20%-os parlamenti pártjának külügyi szakpolitikusa, a pártelnök után rögtön az első vonalban. Idáig rendben vagyunk,.


2. Frano Cirko, magánszemély, a Kezdeményezés a Horvát-Magyar Barátságért civil szervezet tagja, évek óta a Jobbik holdudvarához tartozik. Horvátországot semmiképp, de szervezeti státuszából adódóan a civil szervezetüket sem képviseli - ekkor ugyanis a diplomácia szabályai szerint Gyöngyösi Mártonhoz hasonló szervezeti státuszú embert delegáltak volna. Tehát, magánember.


3. Dragos Tirnoveanu – román újságíró, külpolitikai elemző témákkal. Magánember, nem képvisel szervezetet, pláne nem Romániát.


4. Pawel Gawluk, a lengyel Szolidaritás ’80 politikai mozgalom egyik területi szervezetében elnökségi tag. Nem képviseli Lengyelországot, de a fenti diplomáciai szabályok miatt a szervezetet sem.


5. Pallér Péter, a Jobbik felvidéki szervezője, a Jobbik országos listáján is szerepelt 2014-ben. Nem képviseli sem a felvidéki magyarokat, sem Szlovákiát, és semmilyen szervezetet. Egy jobbikos, aki jelenleg Szlovákiához tartozó területen lakik. Magánember.


6. Konstantins Pupurs - végre legalább egy politikus. A 2,2 milliós (!) lakosú Lettországban a Nemzeti Szövetség nevű pártnál tevékenykedik. A 2014 októbere óta 17%-os, kormánykoalíciós pártnál azonban Pupurs gyakorlatilag nem bír érdemi státusszal, (még csak nem is képviselő) Gyöngyösi Mártonhoz képest különösen. Tehát, sem Lettországot, sem a pártját nem képviseli. Magánember.
(Mellesleg, Lettországban 2018 októberében lesznek választások, ezért a kockázat nélküli státuszú politikus csatlakozása politikai nyelven a bérunió témájának siker esetén a jövőbeni kampányelemként történő bevonás lehetőségét jelenti a pártjuk számára, de ez lehet egyszerű magánemberi stratégia is a párton belül saját jövőbeni súlyának növelésére.)


7. Jaak Madison, egy újabb politikus, a 2015-ben 5%-ot szerzett, ellenzéki Észtországi Konzervatív Néppárt alelnöke. Ilyen értelemben az egyetlen, státuszban Gyöngyösi Mártonhoz hasonló partner. Azonban az 1,5 millió lakosú Észtország Európai Unión belüli politikai súlya kevésbé jelentős, és ezen belül az 5%-os párté... Nem mellesleg, Észtországban is 2019 elején lesznek választások.


8. Mihail Petrov, a Bolgár Nemzeti Mozgalom ifjúsági tagozatának elnöke. A Mozgalom a 2017-es parlamenti választásokon pártszövetségben indult, és a több párt együtt szerzett 9%-ot. Az ifjúsgi tagozatos fiatalember ilyen minőségében éppen ezért sem Bulgáriát, sem a szervezetét nem képviseli. Magánember.


(A fenti adatok nyilvánosak, az érintett ország nyelvén, de bárki számára hozzáférhetők az interneten a bejegyzés közlésekor.)


Ezek után mindenki döntse el, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezésének realitása mekkora, kommunikációja mennyire megvezető és manipulatív, és hogy elnökének idézett kijelentése vajon minek minősül.
Kétségtelen, hogy a gondolat így is csak ebben a parlamenti, ellenzéki pártban fogalmazódott meg, egyáltalán, bár akkor - úgy évtizedek múlva, amikorra eredményt ígérnek, át kell majd gondolni, hogy kik is a gazdagok, akik fizessenek, hiszen az is ugyanilyen hangzatos, az MSZP-vel azonos retorika....


Idézet folytatása: "Magyarország számára ez az elkövetkező évtizedek legfontosabb nemzetstratégiai programja."


ÉVTIZEDEK?
Hogy 2050-re beérjük a nyugatot bérekben!? Addira EU sem lesz, kérem!


Persze, legalább végre beismerik, hogy egy nagy kampányblöff az egész bérunió.


A lehangolódás elkerülése végett azért megnyugatatnánk mindenkit: van valódi, és ennél kicsit gyorsabb lehetőség is a drasztikus béremelésre! Csak a politikai szándék és bátorság a kérdés.


Országos Béremelési Stratégiánk hamarosan elérhető lesz nyilvánosan is, mint az ÉRTÜNK ÉRTETEK 2018-2022 közötti programjának egyik alapköve!


Bertha Szilvia

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)